Cobden Lagoon

One of the purposes of the Cobden Recreation Area enhancement project was to add further facilities for more people to enjoy the natural environment by way of walking tracks, birdwatching opportunities and a landscaped community park by the sea. A cornerstone site for this area is the old landfill next to the Cobden lagoon, which is being turned into a community park by the sea. It will include a grassed area where you could picnic, have a BBQ, enjoy the coastal views and kick a ball around. This landscaped area would include plantings (both native and exotic) to provide shelter, shade and amenity. ​

Together with community consultation, in February 2013 the project Stakeholder Group developed a Concept Plan and action plan, which outlines all the restoration and amenity work proposed for the Cobden wetlands and lagoon areas.

Northern Breakwater Concept Plan (PDF, 4MB)

More plans for the Cobden Recreation Area are available here.

Further planning is currently being undertaken for interpretation themes and design, detailed design of new facilities and a feasibility study for a new toilet block to support an external funding bid.

In early 2015 Council contractors completed the Cobden round lagoon track. This gorgeous walk is now a loop track around the serene Cobden lagoon, which is home to a variety of birds and already popular with recreational walkers. The track is wheelchair and pushchair accessible, with a bridge over Range Creek.​

July 2016

Cobden Lagoon showing the recreation area and walking track. Plantings are under way on its left hand side.

 

2015

 

 

Page reviewed: 19 Jul 2018 11:33am